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Rules and Procedures for Public Comment 

 
1) Speakers must sign in before the meeting, giving their full name and the topic about 

which they seek to address the Board. 
 
2) The purpose of Public Comment is to provide input to the Board on issues relevant to 

the District.  
 

3) Public comments and questions shall be: 
a. Limited to three minutes. 
b. Directed to the Board as a whole and not to individual members. 
c. Presented in a courteous and professional demeanor and not in a threatening, 

profane, vulgar, insulting or abusive manner. 
d. Limited to topics pertaining to the District and about which the Board has 

authority. 
 
4) Speakers, when recognized by the Board Chair, will provide their name and address 

prior to addressing the Board. 
 

5) Individuals who engage in repetitive comments or questions or who otherwise 
violate the provisions of Rule #2 above will be asked to refrain and/or yield the floor. 

 
6) Failure to abide by these requirements after a first warning may result in the Board 

requiring that the speaker, in lieu of speaking, submit his/her statements in writing 
during future public comment periods. 
 

7) Neither the Board nor the administration shall engage in a discussion or provide an 
immediate response to the input.  Rather, the Board can benefit from hearing the 
input and determine what follow-up action is required.  This could include future 
discussion, work session, or additional research, followed by an official response from 
the Board or Administration, as appropriate. 
 

8) The Board Chair is responsible for administration and enforcement of these rules in 
his/her sole discretion. 

 


