

Utah Business Licensing Association

August 15th – 17th, 2018

Ruby's Inn, Bryce Canyon

Wednesday, August 15th

7:00 a.m. – 8:00 a.m.	Breakfast / Registration	
8:00 a.m. – 8:30 a.m.	Welcoming Remarks, New Members, UBLA News, & Introduction of Candidates Brittany Allen, UBLA President Lisa Carpenter, Election Committee Chair	
8:30 a.m. – 9:30 a.m.	Enforcement: Massage & Day Spas Detective Brandon Smith – Layton City PD	1 hour Business License Enforcement
9:30 a.m. – 10:30 a.m.	Keynote Eric Aroca – Live the Life	1 hour Customer Service
10:30 a.m. – 11:00 a.m.	Break	
11:00 a.m12:00 p.m.	Constitutional Law/Case Law Bob Church	.5 hours Constitutional Law
		.5 hours Case Law
12:00 p.m. – 1:00 p.m.	Lunch	
1:00 p.m. – 2:00 p.m.	Food Trucks Taylor Harris, GM at The Food Truck League	1 hour Regulatory
2:00 p.m. – 3:00 p.m.	Tobacco Specialty Businesses/Tobacco Permits Steve Hanson, Salt Lake County Health Department, Tobacco Prevention Program	1 hour Regulatory
3:00 p.m. – 3:15 p.m.	Break	
3:15 p.m. – 4:30 p.m.	Q&A/Open Forum	1.25 hours Regulatory



Utah Business Licensing Association

Ruby's Inn, Bryce Canyon

August 15th-17th, 2018

Thursday, August 16th 7:00 a.m. - 8:00 a.m. **Breakfast** 8:00 a.m. - 8:15 a.m. **Candidate Speeches** Lisa Carpenter, Election Committee Chair 8:15 a.m. - 9:45 a.m. Constitutional Law/Case Law .5 hours **Constitutional Law Bob** Church 1 hour Case Law 9:45 a.m. – 10:00 a.m. Break 10:00 a.m. – 11:00 a.m. Alcohol Licensing & Updates **1 hour Alcohol** Stephne Hanson, Compliance & Licensing Division, Department of Alcoholic Beverage Control 11:00 a.m. – 12:00 p.m. Professional Licensing for Contractors 1 hour Regulatory Chris Rogers, Bureau Manager, Division of Professional Licensing 12:00 p.m. – 1:00 p.m. Lunch 1:00 p.m. – 2:00 p.m. Short Term Rentals 1 hour Regulatory Amy Sexton Licensing and Land Use 2:00 p.m. – 3:00 p.m. **1 hour Regulatory** Gary Crane, Layton City Attorney 3:00 p.m. – 3:30 p.m. Break 3:30 p.m. – 5:00 p.m. **Legislative Updates** 1.5 hours Customer Service Rachel Otto, ULCT



2018 Conference Agenda

Utah Business Licensing Association

August 15th-17th, 2018

Ruby's Inn, Bryce Canyon

7:00 a.m. – 8:00 a.m.	Breakfast	
8:00 a.m. – 9:00 a.m.	Special Events/Sales Tax Hal Mauchley	1 hour Sales Tax
9:00 a.m. – 10:00 a.m.	Consumer Protection Dave Christensen, Investigator, Department of Commerce, Division of Consumer Protection	1 hour Regulatory
10:00 a.m. – 10:30 a.m.	Break/ Check Out	
10:30 a.m. – 11:30 a.m.	Cottage Licenses Travis Waller, Department of Agriculture	1 hour Regulatory
11:30 a.m. – 12:15 p.m.	Closing Session & Election Results	