19th May 2021 | Schedule - Day 1

Time & Duration	Topic	Speaker	Designation
5pm	SNIC intro Organizers Speech Inauguration	Ms. Harshali Kharche Organizers	Managing Director, SNIC Rehab Foundation
	Guest Speakers		
5.15 PM	Guest Speech	Dr. Mrudula Phadke	Former Vice Chancellor of MUHS, Senior Advisor UNICEF /NRHM
5.30 PM 1-Hour	WHO Perspectives on Disability and Rehabilitation	Dr. Patanjali Dev Nayar	Regional Adviser WHO, Disability & Injury Prevention and Rehabilitation, Department of Healthier Populations and Noncommunicable Diseases
6.30 PM 15-mins	Introduction of COMHAD	Dr. Yashwant Patil	International President COMHAD UK
6.45 PM 30-Mins	Community Based Rehabilitation	Dr. Uday Bodhanker	Executive Director of COMHAD UK and Deputy Chairman Of CHPA UK
7.15 PM 30-Mins	Contribution of UNICEF in Child Sector	MS. Rajalaxmi Nair	Nutrition Specialist UNICEF Maharashtra
	Key Note Speakers		
7.45 PM Onwards		Ms. Merry Barua	Founder & Director of Action For Autism
		Dr. Anthony J. D'Souza	Director Premanjali Foundation, Rector of Saint Xavier School
		Dr. Sumit Shinde	Pediatric Occupational Therapist, Rehabilitation Consultant
		Dr. Shivani Pandit	Founder Of Saamarthya Foundation, Special Educator

20th May 2021 | Schedule - Day 2

Time & Duration	Topic	Speaker	Designation
9.00 AM 1-Hour	Covid and Children with Disabilities	Ms. Seema Lal	Founder @Together We Can, Kochi - Advocacy towards Mental Health, Disability, Child Rights, Education / Mental Health Consultant @ International Council to Enrich Empower and Enable. Psychologist, Special Educator. Research Scholar (External) @Vrije University, Amsterdam, The Netherlands
10.00 AM 1-Hour	Current Challenges Faced by the Special Needs Parents	Ms. Rajni Singh	Founder Sashakt Learning Centre
11.00 AM 1-Hour	Current Challenges Faced by the Professionals Working with Special Needs	Dr. Murali Krishnan	Principal, Faculty of Occupational Therapy, Maher Director Spandhan Center
12 Noon 1-Hour	Current Challenges Faced by the Organizations Working with Special Needs	Mr. Sushant Shinde	General Manager, Team CRC Founder, Free Recruitment Portal REHABJOBS Founder, Business & Brand Builder
	1	pm -2pm BREAK	
2.00 PM 1-Hour	Lack of professional and Practisioners working for special needs in India	Dr. Satish Mhaslekar	Sr Occupational Therapist, Former Vice President of All India Occupational Therapist Association. (AIOTA)
3.00 PM 1-Hour	Family Centered Services for Early Intervention of Children with Developmental Disabilities in the ICF framework.	Dr. Sunanda Kolli Reddy	Developmental Pediatrician
4.00 PM 1-Hour	From Conventional Therapies to Teletherapy Practice	Dr. Sumit Shinde	Pediatric Occupational Therapist, Rehabilitation Consultant MD, Team CRC
5.00 PM 1-Hour	Fear Vs Compassion Parenting Approach, inside out parenting with autism	Dr. Anthony J. D'Souza	Director, Premanjali Foundation, Rector of Saint Xavier's Institute Mumbai.
6.00 PM 1-Hour	Using AACs to help Non Verbal Children to Communicate	Ms. Smrithy Rajesh	Special Educator

21st May 2021 | Schedule - Day 3

			_	
Time & Duration	Topic	Speaker	Designation	
9.00 AM 1-Hour	Social conscience of Organizations professional dealing with special needs	Ms. Parul Kumtha	Director, Founder Forum For Autism	
10.00 AM 1-Hour	Increase use of Internet (Google) Based Treatment Hazards	Dr. Samir Dalwai	Consultant Developmental Pediatrician	
11.00 AM 1-Hour	Child development & Rehabilitation Approach of West Vs India	Dr. Sumit Shinde	Pediatric Occupational Therapist, Rehabilitation Consultant MD, Team CRC	
12 Noon 1-Hour	Need for Medicines in Various Disabilities	Dr. Jesson C. Unni	Consultant Pediatrician	
1pm -2pm BREAK				
2.00 PM 1-Hour	How to Prevent & Deal with Depression in Parents	Dr Kersi Chavda	Consultant Psychiatrist, Hinduja Hospital	
	3.00PM	(2.30Hr) Panel D	iscussion	
Panel Disc	cussion on Comparison	Ms. Preeti Dixit	Super-Mom	
of Various	s Approaches tance Vs Non	Ms. Nilanjana Rombothu	Centre Director Sunshine Autism Care Society	
Accep	tance	Mr. Bryne Rodrigues	Super - Dad	
• Rural	e and Beliefs Vs Urban lity of Edu Vs Non Edu	Ms. Prachi Deo	Founder & Executive Director, Nayi Disha	
Paren	•	Ms. Kreeti Mitra Bhatia	Founder of The Special Mom & Awesome Auti-Mom	
• Single	Parent Vs Both Parents	Ms. Monisha Acharya	Director of AAWAM	
 Nuclear Family Vs Joint Family Conservative or Social Approach 		Ms. Rajni Singh	Founder Sashakt Learning Centre	
		Ms. Vimal Balachander	Architect and volunteer at SCAN	
		Mr. Praveen Kumar	Founder of Autism Parents Hub	
5.30 PM 1-Hour	Road Towards Happy Parenting	Ms. Merry Barua	Founder & Director of Action For Autism	
6.30 PM 1-Hour	How to Ensure Your Special Child is Cared for Life?	Mr. Jitendra Solanki	Special Needs Financial Planner and Director: SNEP Pvt. Ltd.	

22nd May 2021 | Schedule - Day 4

Time &				
Duration	Topic	Speaker	Designation	
9.00 AM 1-Hour	Schooling Challenges faced by Special Needs Parents	Ms. Mukta Jatkar	Director at Mukta's Remedial Learning Solutions Special Education Consultant & Trainer	
10.00 AM 1-Hour	Regular Vs Home Schooling	Mr. Swaminathan Rajan	AGM, State Bank of India, Contact centre, Baroda	
11.00 AM 1-Hour	Challenges of schooling of children with disabilities	Dr. Sumit Shinde	Pediatric Occupational Therapist, Rehabilitation Consultant MD, Team CRC	
12 Noon 1-Hour	Facilities in School Sector by Government	Dr. Varsha Gathoo	Reader and HoD, Dept. of Education, Ali Yavar Jung National Institute of Speech & Hearing Disabilities (AYJNISHD)	
	1	pm -2pm BREAF	(
2.00 PM 1-Hour	How To Work On Stress in Parents	Dr. Anthony J. D'Souza	Director, Premanjali Foundation, Rector of Saint Xavier's Institute Mumbai.	
3.00 PM 1.30-Hr		Dr. Vrajesh Udani	Pediatric Neurologist	
1.50-111		Dr. Avinash Desousa	Consultant Psychiatrist & Psychotherapist	
4.30 PM 2-Hour	Know the Comprehensive CHILD DEVELOPMENT Approach from Unique Organizations from INDIA			
4.30 PM 20-Mins	Best Parental Forum	Ms. Merry Barua	Founder & Director of Action For Autism	
4.50 PM 20-Mins	Inclusive Education in Vernacular medium	Mr. Rajendra Pradhan	President, Shiv Shikshan Sanstha Most Recognized Schhool by Mah. Govt	
5.10 PM 20-Mins	Special School	Ms. Sarbani Mallick	Founder Director/ Managing Trustee at Bubbles centre for Autism	
5.30 PM 20-Mins	Homeschooling / Open School	Ms. Sunita Lele (Ms. Mukta Jatkar)	Director SaaD (Support all abled differently) center	
5.50 PM 20-Mins	Vocational Training Centre	Mrs. Sangeetha Chakrapani	Trustee at Together Foundation	
6.10 PM 20-Mins	Child Development Center CDC	Dr. Sumit Shinde	Pediatric Occupational Therapist, Rehabilitation Consultant MD, Team CRC	
6.30 PM 1- Hour	Role of The Father in Child's Development	Dr. Sumit Shinde	Pediatric Occupational Therapist, Rehabilitation Consultant	

23rd May 2021 | Schedule - Day 5

Time & Duration	Topic	Speaker	Designation
9.00 AM 1-Hour	Social Responsibilities of Expert Parents & Parents Communities	Ms. Harshali Kharche	Founder & Managing Director, SNIC Rehab Foundation Organizer NPSSNP 2021
10.00 AM 1-Hour	Challenges Faced by Parents of Adults With Special Needs	Ms. Geetha Narayanaswamy	Chairperson for Sturge Weber Syndrome
11.00 AM 1-Hour	Govt. Structure for Special Needs	Mr. Abhijit Raut	Rehabilitation Professional, President Of MITRA, Project Coordinator at District Disability Rehabilitation Center, Nagpur
12 Noon 1-Hour	Traditional Vs. Current Approaches to Intervention for Children with Disabilities	Dr. Shivani Pandit	Founder Of Saamarthya Foundation, Special Educator
1pm -2pm BREAK			

2.00PM (3Hr) Panel Discussion

2.00PW (SHI) Pallel DISCUSSION			
Prototype of Assisted		Ms. Merry Barua	Founder & Director Of Action For Autism
	Facilities.	Mr. Colonel Achal Sridharan	Founder & Director Of Covaicare
How Residential Setups evolved through		Mr. A.K. Kundra	Founder & Director Of Autism Ashram
		Ms. Shanti Auluk	Founder & Director Of Muskan
Challenges to Opportunities		Mr. Gopinath Ramakrishnan	Co-Founder and Managing Trustee Special Child Assistance Network (SCAN)
		Ms. Neena Vagh	Founder & Director Of Alap
		Ms. Aprna Das	Founder & Director Of Arunima
5.00 PM 1-Hour	Vocational Opportunities for Adults with Special needs	Mrs. Sangeetha Chakrapani	Trustee at Together Foundation
6.00 PM 1-Hour	Vote of Thanks & Achievers Announcement	Guests & Organizers	NSSNP 2021- Organizers