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Guidelines for Resolving Disputes 

See Rule 20 
 

 

• If there is a dispute as to rule or procedure, first attempt to resolve the dispute with 

your Opponents prior to continuing play.  

 

• If the dispute cannot be resolved in 5 minutes or less, announce to your Opponent 

that you will request a ruling and continue play as you deem appropriate.   

 

• The request for ruling must be made before any player in the Match plays from the 

next teeing ground. 

 

• If the dispute is on the last hole of the Match, the request for ruling must be made 

before all players in the Match leave the putting green. 

 

• Report your request for ruling to your Team Captain after play. Do not sign the 

scorecards until the dispute is resolved and scores are confirmed. 

 

• If the dispute cannot be resolved by the Team Captains, one of the Captains will 

contact the WPLGASC Team Committee. 

 

• Results sheet will not be signed and submitted until the dispute is resolved. 

 

• The dispute will be resolved by the WPLGASC Team Committee after completion of 

the Match.  The ruling of the Team Committee is final. 

 

 

CAPTAINS:  If the dispute cannot be resolved on the course, report the 

details and efforts to resolve the dispute to a member of the Team Play 

Committee for a final decision after the match.  Do not call during the 

Match unless the dispute involves what could be an ongoing hole-to-

hole violation. 


