			Zero Waste Forum Da	y 1 - Tuesday April 1st, 2025		
Starts	Ends	Duration	Type/Bucket	Activity Title and Description	Speakers/Panelists	Organization
9:00 AM	9:35 AM	40 min	Registration, coffee, networking			
9:35 AM	9:40 AM	5 min	Opening Address & Welcome 1	Introduction and welcome	Hayden Sloan, Teresa Bradley	Race to Zero Waste
9:40 AM	9:50 AM	10 min	Opening Address & Welcome 2	Land Acknowledgment	Garrett Stuart	Eco Preservation Project
9:50 AM	10:00 AM	10 min	Opening Address & Welcome 3	Introduction and welcome	Richard Ramcharitar / Russell Muniz (SWR)	BCA - Bergeron or SWR
10:00 AM	10:30 AM	30 min	Keynote Address 1	Mobilizing youth in the fight for environmental justice and a zero- waste future	Anagha Iyer, Skye Williams, and Lael "Kylin" Judson	Broward Sierra Group - Junior Team & Rural Roots Louisiana
10:30 AM	10:50 AM	20 min	Keynote Address 2	Words That Move Mountains: How Language Shapes Zero Waste Success	Andy Weins	Camo Crew Responsible Junk Removal
10:50 AM	11:00 AM	10 min	Q&A Disussion			
11:00 AM	11:05 AM	5 min	BUFFER			
11:05 AM	11:15 AM	10 min	Lightning Talk - Local expert	Plastic Free by Policy: Turning the Tide on Plastic Pollution	Elaine Franklin	City of Hollywood, FL
			BUCKET: Preventing Food Waste & Bu	ilding Compost Infrastructure in South F	Florida	•
11:15 AM	11:30 AM	15 min	ZW Session	Preventing Food Waste at Schools	Michele Drucker	Miami Dade County Council PTA, Environmental Chair
11:30 AM	11:45 AM	15 min	ZW Session	Commercial Composting Expansion & Edible Food Recovery	Dr. Lanette Sobel aka The Miami Queen of Compost	Fertile Earth Worm Farm
11:45 AM	12:00 PM	15 min	ZW Session	Diverting Yard & Landscape Clippings	Sam Van Leer	Urban Paradise Guild, Inc
12:00 PM	12:20 PM	20 min	PANEL: Food Waste & Compost Infrastructure Q&A and Panel discussion with moderator	Moderated by	Susan Steinhauser	Climate Reality Project - North Broward & Palm Beach County Chapter
12:25 PM	12:40 PM	20 min	Sustainability in Action Awards (+Buffer)			
12:40 PM	1:40 PM	60 min	Lunch	Networking Lunch - on site	All	
		_	BUCKET: Incineration, its Effects on Water &	Air Quality, & Solutions to Reduce Clim	ate Change	
1:40 PM	2:00 PM	20 min	Circularity Spotlight - Setting the local stage on incineration development	Burning Issues: the Push for Alternatives to Incineration in Florida	Mike Ewall	Energy Justice Network
2:00 PM	2:10 PM	10 min	Q&A			
2:10 PM	2:15 PM	5 min	BUFFER			
2:15 PM	2:30 PM	15 min	ZW Session	When the Smokestacks Come Down: Closing Incinerators in California with Community-led Zero Waste Plans	Dennis Uyat	Zero Waste Project
2:30 PM	2:45 PM	15 min	ZW Session	The Effects of Burning Plastic	Dr. Sami Romanick	University of Rochester
2:45 PM	3:00 PM	15 min	ZW Session	Advocacy around Alternatives to Incinceration in Broward County, South Florida	Dr. Monica Ozores- Hampton	Broward Clean Air/Terra Nutri, LLC
3:00 PM	3:20 PM	20 min	PANEL: Incineration and Alternative Solutions Q&A and Panel discussion - Solution oriented	Moderated by	Cynthia Seymour	Broward Clean Air
3:20 PM	3:25 PM	5 min	BUFFER			
3:25 PM	3:45 PM	20 min	COFFEE BREAK		All	
3:45 PM	4:05 PM	20 min	Circularity Spotlight	Zero Waste Miami Coalition	Maddie Kaufman	Debris Free Oceans
4:05 PM	4:15 PM	10 min	Q&A			
4:15 PM	4:20 PM	5 min	BUFFER			
4:20 PM	5:00 PM	40 min	Key takeaways (synopsis) from the day. What are key action items for South Florida to reduce waste?	Group activity & breakout session: create a draft Zero Waste Plan/Guide	Chrise de Tournay	Zero Waste USA
5:30 PM	8:00 PM	2.5 hours	Off-site Reception - Islamorada Fish Company Restaurant - 220 Gulf Stream Way, Dania Beach, FL 33004	All Forum attendees are welcome to attend the networking reception	All	Hosted by Race to Zero Waste, Broward Clean Air, and Debris Free Oceans

Starts	Ends	Duration	Type	2 - Wednesday April 2nd, 2025 Activity Title and Description	Speakers/Panelists	Organization
	9:30 AM	Duration		Activity Title and Description	Speakers/Panelists	Organization
9:00 AM			Registration, coffee, networking			
9:30 AM	9:35 AM	5 min	Opening Address & Welcome	Introduction and welcome		Race to Zero Waste
9:35 AM	9:55 AM	20 min	Opening Keynote 1	Zero Waste Solutions, Overall Reduction, and the Great Global Cleanup	Michael Karapetian	Earthday.org
9:55 AM	10:15 AM	20 min	Keynote Address 2	War consequences of Ecocide and Eco-catastrophes: A Consequence of the Formation of Responsible Consumption on the Path to Zero Waste	Iuliia Markhel	Let's do it Ukraine
10:15 AM	10:25 AM	10 min	Q&A			
10:25 AM	10:30 AM	5 min	BUFFER			
			BUCKET: Global Cas	e Studies in Zero Waste Efforts		
10:30 AM	10:50 AM	20 min	Circularity Spotlight	Speaking Truth to Plastic- The Last Plastic Straw- A Tipping Point from Awareness to Action	Jackie Nuñez	The Last Plastic Straw
10:50 AM	11:05 AM	15 min	ZW Session	Synergies in Zero Waste between Brazil & Florida	Rodrigo Sabantini	Instituto Lixo Zero Brasil
11:05 AM	11:20 AM	15 min	ZW Session	Digital World Cleanup Day	Pål Mårtensson	World Cleanup Day
11:20 AM	11:35 AM	15 min	ZW Session	Involving environmental justice communities while designing a zero waste plan.	Antonio Rios	Coalicion de Reciclaje de Puerto Rico
11:35 AM	11:55 AM	20 min	PANEL: Global Case Studies and Solutions Q&A and Discussion with moderator	Moderated by:	Chrise de Tourney	Zero Waste USA
11:55 AM	12:00 PM	5 min	BUFFER			
12:00 PM	1:30 PM	90 min	Lunch	Networking Lunch (On-site)	All	
			BUCKET: Zero Waste Policy	& Implementing Zero Waste Solutions		
1:30 PM	1:50 PM	20 min	Circularity Spotlight	Corporate Zero Waste Journey: Triumphs, Challenges, and Lessons Learned	Lael Giebel	KnowBe4
1:50 PM	2:00 PM	10 min	Q&A			
2:00 PM	2:05 PM	5 min	BUFFER			
2:05 PM	2:20 PM	15 min	ZW Session	Waste Reduction and Reuse Campaign teaser	Kelley Dennings	Center For Biological Diversity
2:20 PM	2:35 PM	15 min	ZW Session	Creating Zero Waste Systems in Gainesville, FL	Amanda Waddle	The Repurpose Project
2:35 PM	2:50 PM	15 min	ZW Session	Zero Waste Business Solutions	Taryn Larock	SeaSweepers
2:50 PM	3:05 PM	15 min	ZW Session	Preemption	Catherine Uden	Oceana
3:05 PM	3:25 PM	20 min	PANEL: Zero Waste Policy & Solutions Discussion and Q&A with moderator	Moderated by	Amanda Di Perna	Debris Free Oceans / Zero Waste Miami
3:25 PM	3:30 PM	5 min	BUFFER			
3:30 PM	3:50 PM	20 min	COFFEE BREAK		All	
3:50 PM	4:10 PM	20 min	Circularity Spotlight	Plastic Pollution Discussion and Youth Engagement in Zero Waste	Kristine Kubat	Recycle Hawai'i
4:10 PM	4:20 PM	10 min	Q&A			
4:20 PM	5:00 PM	40 min	Takeaways Activity & Plastic Reduction Workshop	Idea-sharing to motivate action for environmental justice and illustrate how collaboration, honest conversations, compromise, and diligence can make a difference.	Jenny Wendt/Caran Hanks	MidAmerica Clean Futur Alliance
5:00 PM	5:05 PM	5 min	Closing		Hayden Sloan, Teresa Bradley	Race to Zero Waste