

PROPOSED AGENDA/PROGRAM

Uganda International Business and Investment Summit 2024 Maximizing Uganda's global competitiveness

Date: 23-25 May 2024

Venue: Sheraton Hotel, Kampala, Uganda

DAY ONE 23rd MAY 2024

Time	Duration	Session
8:00-9:00am	1-hour	Registration
9:00-9:30am	30min	Welcome and Opening Note / Remarks
9:30-10:30am	1-hour	Keynote Speakers
10:30-11:00am	30min	Tea/Coffee Break and Group Photos / Networking
11:00-12:00pm	1-hour	Panel Discussion 1: Maximizing opportunities to access markets and
		global value chains (GVCs): Discussing challenges and opportunities
12:00-1:00pm	1-hour	Panel Discussion 2: Impact Investments (Private Equity and Venture
		Capital) as financial opportunities for green growth, tech, innovation,
		agri-finance and climate finance
1:00-2:00pm	1-hour	Lunch and Networking Break
2:00-3:00pm	1-hour	Panel Discussion 3: Enhancing global competitiveness of Ugandan
		businesses through export promotion and prudent tax regimes
3:00-4:00pm	1-hour	Panel Discussion 4: Access to finance and financial inclusion, SME
		banking, gender finance and women's economic empowerment, and
		finance for manufacturing as engine for economic growth
4:00-5:00pm	1-hour	Summary, Closing tea/coffee breaking & Networking Session

DAY TWO 24th MAY 2024

TIME	Duration	Session
8:00-9:00am	1-hour	Registration / Networking Coffee
9:00-9:30am	30min	Opening and Welcome Remarks / Key Notes Presentations
9:30-10:30am	1-hour	Panel Discussion 5: Maximizing investment opportunities in energy, tourism and hospitality, agribusiness, financial services, housing and infrastructure, manufacturing, retail and supply chain, mining and minerals, pharmaceuticals, transport and logistics, etc.
10:30-11:00am	30min	Tea/Coffee Break
11:00-12:00pm	1-hour	Panel Discussion 6: Fintech, Artificial intelligence (AI), digitization and disruptive innovation in the new era
12:00-1:00pm	1-hour	Panel Discussion 7: Enhancing multi-stakeholder and Strategic Public-Private Partnerships (PPPs) for Impact Investing, sustainable development goals (SDGs), CSR and sustainability (ESG) in the public







and private sectors in Uganda

1:00-2:00pm	1-hour	Lunch and Networking Break		
2:00-3:00pm	1-hour	Panel Discussion 8: Enhancing Policy Frameworks for private sector growth and investor-friendly environment / business climate and smart regulations for the business / investment ecosystem		
3:00-4:00pm	1-hour	Closing Remarks, Certificates, Summary and Networking Coffee		
DAY THREE 25th MAY 2024 LEADERSHIP & CORPORATE AWARDS DINNER				

DAY THREE 25 th MAY 2024 LEADERSHIP & CORPORATE AWARDS DINNER						
6:00-7:00pm	1-hour	Red Carpet Photos / Reception				
7:00-10:0pm	3-hour	Corporate Dinner and Awards ceremony				