Q. Are manufactured homes allowed in Fall River Estates?

A . Only for temporary use once a building permit is obtained from the county. See section 3.6 of CC&Rs
and Section 18.116.080 of Deschutes County Code.

CC&R 3.6 Temporary Structures. No structure of a temporary character -- basement, tent, shack, barn, or other outbuildings shall be
used on any lot at any time as a residence, either temporary or permanent, except the eighteen (18) month time limit of a permanent
dwelling construction, except for the manufactured home or recreational vehicle as a temporary residence on an individual lot as
allowed by Section 18.116.080 of the Deschutes County Code, or the successor of such ordinance.

In order to avoid disputes and\or complaints from neighbors, please display your current permit.

18.116.080. Manufactured Home or RV as a Temporary Residence on an Individual Lot.

A manufactured home of any class or a recreational vehicle may be authorized as a temporary
residence on an individual lot and shall comply with the following additional provisions:

A.

B.

C.

E.

The manufactured home or recreational vehicle shall be placed upon a lot for which a building
permit for a housing unit has been obtained.

The manufactured home or recreational vehicle shall be occupied only during a period in which
satisfactory progress is being made toward the completion of the housing unit on the same site.
Electric, water and sewer utility connections shall be made to the manufactured home or
recreational vehicle.

The manufactured home shall be removed from the lot not later than 18 months following the
date on which the building permit for the housing unit is issued or not later than two months
following the date of final building inspection of the housing unit, whichever occurs first. The
habitation of the recreational vehicle must cease, and its connection to all utilities other than
electric must be discontinued not later than 18 months following the date on which the building
permit for the housing unit is 1ssued or not later than two months following the completion of the
housing unit, whichever occurs first.

All evidence that the manufactured home has been on the lot shall be removed within the 30 days
following the removal of the manufactured home.

(Ord. 93-043 §19F, 1993; Ord. 91-005 §44, 1991; Ord. 89-004 §4, 1989)

Q. Can | use a recreational vehicle (trailer, camper, fifth wheel, etc.) as a permanent residence?

A. No. You may use a recreational vehicle to live in AFTER you have obtained a building permit from Deschutes
County - and only for the 18 months allowed to build a home. See Section 3.6 of our CC&Rs.
In order to avoid disputes and\or complaints from neighbors, please display your current permit.



