8:00 am - Welcome and Morning Activity: (30 minutes)

- Arrival and shoe removal.

- Morning greetings to friends and farewell to parents.

- Music and movement activities such as dancing and playing musical instruments.

8:30 am - Hygiene Check, Breakfast, and Activity: (30 minutes)

- Bathroom visit for comfort and cleanliness.

- Breakfast time together.

- Sensory activities: Set up sensory displays with scented items, textured fabrics, or sensory bottles for children to explore through touch, smell, sight, and sound.

9:00 am - Morning Circle Time: (30 minutes)

- Gathering for songs and activities with a focus on social, physical, intellectual, and emotional well-being.

- Weather check, wellness check, and emotional check-in.

- Friend interactions and positive affirmations.

9:30 am - Hygiene Check, Morning Snack, and Activity: (30 minutes)

- Bathroom visit for comfort and cleanliness.

- Snack time for late arrivals.

- Structured learning activities: Phonics practice, letter recognition games, and math games.

- Science experiments: Set up simple investigations such as mixing colors, exploring magnets, or observing plant growth.

10:00 am - Free Play: (45 minutes)

- Exploration and fun activities with friends.

- Offer toys and manipulatives such as building blocks, dress-up clothes, pretend food, dolls, and shape sorters for independent play.

10:45 am - Hygiene Check and Recess Preparation: (15 minutes)

- Bathroom visit for comfort and cleanliness

- Gather belongings such as shoes, hats, jackets, sunscreen, and water bottles.

- Line up to get secured onto the stroller, wagon, or walking rope.

11:00 am - Recess: (60 minutes)

- Outdoor playtime in the sunshine includes visiting the playground, outdoor art, games with a ball, hula hoop, jump rope, or ride-on toy, or a nature walk.

- In the event of inclement weather, keep active with indoor movement activities.

12:00 pm - Hygiene Check, Lunch, and Activity: (45 minutes)

- Bathroom visit for comfort and cleanliness.

- Lunchtime together.

- Music and movement activities such as dancing or simple yoga poses.

12:45 pm - Quiet Time: (2 hours 15 minutes)

- Set up cots and cribs, lay out blankets, and play soothing music.

- Children lie down to rest, with most falling asleep by 1 pm to ensure they are fully recharged by 3 pm.

3:00 pm - Hygiene Check, Afternoon Snack, and Activity: (40 minutes)

- Bathroom visit for comfort and cleanliness.

- Afternoon snack together.

- Drawing or coloring: Set up a designated area with paper and coloring materials for children to express their creativity.

- Fine motor skill activities such as puzzles, threading beads, sorting objects, or using playdough.

3:40 pm - Afternoon Circle Time: (20 minutes)

- Gathering for reflection, learning, and fun.

4:00 pm - Storytime: (15 minutes)

- Enjoying wonderful tales and imagination.

4:15 pm - Hygiene Check and Activity: (25 minutes)

- Quick bathroom visit for comfort and cleanliness.

- Yoga, indoor obstacle courses featuring crawl tunnels, limbo, balance beams, and bean bag buckets.

- Interactive games like Simon Says, balloon volleyball, and musical statues.

4:40 pm - End of Day Preparation: (20 minutes)

- Gathering belongings and preparing to depart.

5:00 pm - Closed.

We occasionally invite special guests such as storytellers, musicians, or community members to enrich the children's learning experiences and expose them to new ideas and perspectives.

Please notify us before 9:30 am if you anticipate being late or your child will be absent for the day. admission after 10:30 am is at our discretion, and timely notification is crucial for consideration.

Please pick up your child by 4:50 pm to allow for a smooth departure and to allow time for any necessary preparations or updates about your child. Arriving after 5:00 pm incurs a late fee of \$30. We appreciate your cooperation in adhering to our schedule.